more-function 塞尔维亚山屋 - 住宅空间 - ACS创意空间
塞尔维亚山屋
  • Sundy
人气

The house is located on the slope of Mount Maljen in western Serbia. Although the plot has been overrun with small pine trees, it still bears the original character of the open field.

To minimize disturbance to the site and as a reference to the surrounding hilly terrain, the house is built into the hillside. Designed by combining and connecting the two main monolithic volumes, light & dark. These forms merge with the natural environment of low pine vegetation and steep rocky terrain. On the south side, the white portion of the house connects to the outside through a grand picture window, which guides the transition from the artificial to the natural. The black half of the house draws inspiration from original mountain homes. The structure is emphasized through the use of natural materials such as traditional timber shingle cladding. Through the duality of the house, with two main volumes; the intent was to merge the traditional and the contemporary to create a unique aesthetic and a structure sympathetic to its surroundings.

标签: 山屋 居住空间 建筑 住宅建筑
全部评论: 0
(发表评论请尊重他人、文明交流,拒绝发表有违法律、人身攻击的言论。每发表成功一条评论+1积分,被管理员删除的-1积分。)
ACS创意空间官方微信
关注即可收阅最新资讯